MARCHESA brand

00:00

Надихнувшись красою колекції MARCHESA FALL 2016, вирішила дізнатись більше про цей бренд. Є декілька версій як правильно читається MARCHESA - маркеза / маркеса / марчеза - з італійської - "маркіза".
В далекому 2004 році дві подруги заснували бренд, який спеціалізується на коштовних, вишуканих сукнях та аксесуарах. Молодий дует Джорджина Чапман та Керен Крейг з першої сукні задали темп розкоші. Їхній бренд відносно молодий, але за роки свого існування - на передовій світських тусовок, зірки залюбки сяють в сукнях від MARCHESA на червоних доріжках, в кіно, благодійних заходах, преміях чи будь яких інших подіях. 
Багато тексту про історію життя чи походження може бути досить нудною, тому коротко про цих чарівних леді, які творять таку красу:


Джорджина Чапман (Georgina Chapman)- зправа на фото - народилась 14 квітня 1976р Лондон(Англія) в багатій сім'ї, яка займалась органічною кавою. Як часто буває по сценаріях голівудських фільмів, юній Джорджині бізнес сім'ї був не цікавим, вона любила моду (навіть підпрацьовувала моделлю). Згодом вона поступила в коледж мистецтв та дизайну де зустріла свою подругу та майбутнього співзасновника бренду - Керен.
Керен Крейг (Keren Kraig) - зліва на фото - народилась 27 лютого 1976р Люцерн (Швейцарія). Сім'я Керен не була багатою, але це не завадило її розвивати свій талант. Вона закінчила британський коледж мистецтва де вони познайомились з Джорджиною. До заснування свого бренду Керен вже співпрацювала з такими будинками моди як Calvin Klein та Dolce & Gabbaana, де вона була дизайнером вишивок.
Навчавшись разом, дівчата вирішили створити свій бренд. Так в 2004 офіційно було зареєстровано бренд - MARCHESA, названий в честь музи - італійської аристократки, маркізи Луїзи Казаті (Luisa Casati). 



Сукні від MARCHESA стали в мить мега популярними, навіть коли бренд був не досить відомим, розкіш і якість привертали увагу зірок світового масштабу! В 2006 році бренд ввійшов в десятку самих впливових брендів по версії The Council of Fashoin Designers of America (CFDA).
Передивляючись фото з хронології колекцій зауважила що в колекціях час від часу проглядаються натяки на азіатські культури. Вишивка, драпіровка, бахрома та пір'я - сильний бік образів MARCHESA, акценти які і визначають стиль суконь від цього бренду. Зустрілись фото легендарних суконь, про які я і не підозрювала що це витвір Джорджини і Керен. Як я вже писала вище, фасони, силуети часто повторювались через сезон-два, тим самим і вимальовують стиль бренду.  
Найцікавіе, звісно, самі сукні і колекцій. Зібрала фото найулюбленіших луків, в основному фото з офіційного сайту американського VOGUE.

 SPRING 2007 READY-TO-WEAR 


 FALL 2008 READY-TO-WEAR 



 SPRING 2009 READY-TO-WEAR 



 FALL 2009 READY-TO-WEAR 



 SPRING 2010 READY-TO-WEAR 



 FALL 2010 READY-TO-WEAR 



 SPRING 2011 READY-TO-WEAR 



 FALL 2011 READY-TO-WEAR 



 RESORT 2012 



 SPRING 2012 READY-TO-WEAR 



 FALL 2012 READY-TO-WEAR 



 SPRING 2013 READY-TO-WEAR 



 FALL 2013 READY-TO-WEAR 



 RESORT 2014 



 SPRING 2014 READY-TO-WEAR 



 FALL 2014 READY-TO-WEAR 



 SPRING 2015 READY-TO-WEAR 



 FALL 2015 READY-TO-WEAR 



 RESORT 2016 



 SPRING 2016 READY-TO-WEAR 



 PRE-FALL 2016 



 FALL 2016 READY-TO-WEAR 



 RESORT 2017 


 SPRING 2017 READY-TO-WEAR 



Відносно недавно в MARCHESA з'явилась лінія весільних суконь, яка мабуть потребує окремого посту. По силуетах дуже нагадує основну лінію бренду, відповідно якість і шик гарантована. Декілька кращих (на мою думку):


Також є лінія одягу та аксесуарів Notte by MARCHESA, більш демократична і доступна. Вона теж з'явилась досить недавно і випускається по сезонах. Обрала декілька суконь для прикладу на свій розсуд:



Якщо ви ще досі тут, то змушена завершити справу до кінця і згадати що Джорджина і Керен часто працюють в колабораціях з іншими дизайнерами, брендами одягу, косметики, навіть посуду. 
Особисто я закохалась в легкість, чарівність, жіночність і багатство суконь від MARCHESA! Вони зразу асоціюються з казками та принцесами. Шкода що фото не передає всю гаму кольорів, текстур і виблискування каміння. Тому якщо вам сподобались сукні від Джорджини і Керен, рекомендую переглянути відео з показів мод, деякі з них нижче:










You Might Also Like

0 comments