Frida Khalo

21:45


Фріда Кало(Frida khalo) - мексиканська художниця. 
У Фріди було не легке життя, ще дитиною вона перенесла важку хворобу, потім потрапила в аварію, яка повністю "розтрощила" її, але попри все, Фріда була дуже темпераментною дівчиною, незважаючи на нестерпний фізичний біль і страждання. 
Вона лихословила, палила, часто зловживала спиртним (особливо текілою), була бісексуалкою, любила вечірки, непристойні жарти і взагалі була дуже яскравою особистістю! 


На творчість Фріди Кало дуже повпливало мексиканське народне мистецтво. Її роботи насичені символізмом та фетишизмом. Також великий вплив мав її чоловік Дієго Рівера (вона жартома казала, що він друга її біда, після важкого стану здоров'я). 
Найпопулярніші серед робіт Фріди, - саме її автопортрети. Фріда стверджувала, що малює те, що найкраще знає - себе. 
В своїх картинах вона передавала найяскравіші ситуації та моменти свого життя, в основному це була біль і розчарування, хоч і Фріда не була песимістом по натурі. За допомогою картин вона старалась пережити погані моменти свого життя. Завдяки такій арт-терапії, вона стала чи не одною з найвідоміших жінок-художників світу. 



Стиль Фріди Кало чітко проглядається своїми силуетами, кольорами та акцентами. Вона надихала в свій час і надихає сьогодні. Чимало було знято фільмів на її честь (серед них мій улюбленець 2002р "Фріда", за участі Сальми Хайек),чимало було написано пісень, намальовано картин, відзнятих фешн фотосесій. Сама Фріда теж брала участь в одній з таких - для французького Vogue e 1939 році. 


Коли я взялась за портрет Фріди, то дуже хвилювалась, адже в неї не типова зовнішність, принаймі не така яку ми звикли бачити. 
Мене, як і кожного, кого захопила Фріда Кало, надихнула її наснага до життя, попри біль, яка ніколи не покидала її, моральні випробування,зради чоловіка (навіть з меншою сестрою), вона ніколи не проявляла слабкість духу, що не може не захоплювати! 
Все таки я зібрала все своє натхнення докупи і почала роботу над величною Фрідою Кало.


21х21




Рекомендую до перегляду:
драма "Фріда" 2002р


You Might Also Like

0 comments