Edie Sedgwick | QUEEN OF THE UNDERGROUND

04:02


Дуже люблю поп-арт, а особливо творчість Енді Уорхола, його знають всі! Кожен хоч раз в житті бачив роботи Енді, можливо і не підозрюючи що це роботи відомого митця. До прикладу декілька моїх улюблених:


Близькі знають, що я дуже захоплююсь Уорхолом, його поп-артом і "фабрикою". Але сьогодні хочу згадати Еді Седжвік. Після зустрічі з Уорхолом на одній з вечірок в Ню-Йорку 1965-го року, вона швидко стала головною "зіркою" фабрики. Енді так її і називав - "СУПЕР СТАР"!!! Вона знімалась в його фільмах, була музою і згодом - дівчиною (не знаю, чи взагалі для Уорхола це поняття можна застосувати) Вони відвідували вечірки, часто їх запрошували на телебачення, світська хроніка не переставала згадувати про них. На той час Седжвік була королевою андеграундного кіно.


Здавалось, ніби, все йде як найкраще для молодої, популярної, багатої, життєрадісної дівчини, але надмірне захоплення вечірками, алкоголем і наркотиками почали даватись в знаки. Стосунки з Енді почали псуватись. Через такі постійні гуляння, псувалась репутація Седжвік, журнали і відомі видання перестали публікувати і співпрацювати з Едіт. З часом Седжвік залишилась в повній самотності!


Згодом Едіт ліувалась в одній з психіатричних клінік, вже навіть здалось, що вона вилікувалась від наркотичної залежності та психологічних проблем, але ...  "супер зірка фабрики" погасла від передозування алкоголем та барбуратами в 1971 році, їй було 28.


Попри всю свою енергійність, та життєрадісність Едіт Мінтерн Седжвік була дуже нещасливим персонажем. Ми і досі можемо гадати чому прекрасна, тендітна Седжвік стала жертвою своєї наївності, чи розпущеності, непростого дитинства чи багатства, чи всеж своєї "фабричної слави" ?! Попри те що вона була відомою в свій час, часто світилась в світських хроніках, на телешоу, її стиль став пізнаваним і його багато хто копіював, вона подобалась багатьом персонам протилежної статі (і не тільки), серед них навіть відомий музикант Боб Ділан, який присвятив Едіт цілий альбом, в певний момент життя Седжвік залишилась без жодної підтримки і зламалась.


В свій час та поза його межами Еді Седжвік стала музою не для одного митця, найбільш звісно, для культового художника ХХ століття - Енді Уорхола. Безліч картин, ілюстрацій, книг, фільмів, навіть цілих альбомів було присвячено їй. Я звісно не культовий митець, але і мене історія Седжвік зачепила! Вирішила не просто намалювати картинку де зображена вона, а акцентувати увагу на найбільшу проблему, на мою думку, яка погубила Едіт Седжвік і не лише її...



P.S. Якщо вас зацікавила персона Еді Седжвік і її життя на "фабриці", рекомендую до перегляду фільм "Factory Girl"










You Might Also Like

0 comments